香港MIUI官方論壇

玩機達人

機型
MIUI版本
私信

部份YEELIGHT彩燈不能再聯上網

6541 5 |
| |
|
跳轉
重啓GOOGLE WI-FI網,七個燈,只有兩個和一個台燈再接入,網關,開關,溫度計可接入。爐具等,全部消失。
去客服?算啦。又是換一個"用小米路由測試正常"的產品給你。我估計是FIRMWARE UPDAT,慢慢BLOCK OUT GOOGLE WIFI, 逼用家轉用小米WI-FI。GOOGLE WI-FI有家居智能連接,但是是和PHILIPS聯手。
收藏 分享

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
餘下成功再連接那兩燈,RESET重練,一樣可以重新接入。可見是某些批次有問題。可惜,一次訊息被客服擋住沒法傳達去有關部門找解決方案。

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
我用了兩小時時間,請求客服轉介給張經理,好看有關部間通告關注解決小米某些批次和某些WI-FI問題。得到,聽個幾小㫢,經四位客服宣講 只要成功接上小米WI-FI就是正常可用⋯⋯

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|
自已唔識用係度發爛渣,小米燈連績開關五次,再從新連接。
-

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
用手機熱線和其他WiFi都連到,咁即是燈是正常的,你成日講你部谷歌WiFi,咁你有無試他距離和死角位,地方大就加多部谷歌wiFi,或加部小米中继。

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|

你響呢度講沒用架,只有的米粉攻擊你,無人幫你㗎。
我都買咗個燈胆好耐,求其佢識著唔會熄就算,連線就唔使諗啦。

至從小米上市後個條友收咗99億股權,又派認股權比的員工,跟住的股價最低跌落$10以下,我都已經死心啦,當豪比佢啦。