香港MIUI官方論壇

版主

小米路由器入門初學者版主

機型
小米手機3
MIUI版本
KXDMIBF23.0 (V5)
私信

MIUI V5I love MITU

小米智能家庭套装

4364 6 |
| |
|
跳轉
本文轉載圖片,原帖地址http://item.mi.com/1150500006.html#goodsComment

本圖片轉載內地公測玩家
期待屬於香港的小米智能家居套裝係香港出售,小米只能家庭套裝配件可以配搭出30多種智能玩法!

收藏 分享

小米為發燒而生,想體驗新玩法,
敢就快D動手更新,新版本就係唔一樣,
新內容,新操作,新玩法,等你地來發掘,
小米路由器有你才有精彩,
期待呢個世界的美好!

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
認真想知,幾時有得買?

資深內測組

機型
紅米手機Note
MIUI版本
V5
私信

MIUI V5榮耀內測組I love MITU

|
小米智能家庭套装
Alaways believe that something wonderful is about to happen

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|

我用xperiaz連接不到網關,還要安裝這apps後被路由器block了,去任何網站也被指DNS不能分析,(即使是我爸的小米note成功在被block前連接到,但最後我們要删除apps後一段時間後才解除被block,我要如何做?是否使用小米wifi就可解決問題(我家用pccw提供的有wifi的路由器和以擴大訊號的小型wifi)

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
wifi 智能家居,剛出時諗過,但諗諗下,就覺得太易Hack,只要一部干擾裝置,就可令你永無寧日。你還想要嗎?

玩機狂人

機型
MIUI版本
私信
|
國內生產的電器電池質量之佳,你日日插住電比佢,仲要係你返工返學離開屋企,你會心安咩?
仲有係香港,大家0既居住環境又唔係吓吓千幾呎,伸隻手都開到電掣,使乜用智能開關和遙控吖

玩機狂人

機型
其它
MIUI版本
私信
|
tocgito1974 發表於 2016-2-17 23:24
我用xperiaz連接不到網關,還要安裝這apps後被路由器block了,去任何網站也被指DNS不能分析,(即使是我爸的 ...

我上年8月買了兩套家庭套裝用到現在,暫未換過電,幾個月前再加門窗感應。但由於我最擔心的是software唔配合,所以一開始就索性用埋小米手機及小米wifi router,以免其中一款update之後同其他唔配合。結果呢大半年間中仍有斷線情況,尤其是當有其中一款有software update,結果我要將全套熄掉幾分鐘之後才重開先ok。你試吓全套連手機都熄埋再重開機睇吓得唔得。
Screenshot_2016-02-20-01-15-36_com.xiaomi.smarthome_1455902236457.jpg