香港MIUI官方論壇

玩機大師

機型
紅米手機Note
MIUI版本
MIUI5
私信

七天無條件退貨

3752 9 |
| |
|
跳轉
請問香港小米是否有提供七天手機無條件退貨服務?
最近買了支紅米2想退貨
收藏 分享

玩機之皇

機型
紅米手機Note
MIUI版本
V5
私信

MIUI V5I love MITU

|
可聯絡小米在線客服諮詢,tel: 3001-1888
工作時間:週一至週日 9:00 - 18:00

已有 1 人評分   經驗 理由  

查看全部評分

玩機狂人

機型
紅米手機Note
MIUI版本
私信
|
應該冇提供啦,退貨需要有原因
http://www.mi.com/hk/service/

已有 1 人評分   經驗 理由  

查看全部評分

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
其實有少少吾明,可退貨,但要原因。假如部機有機件問題,也可換機不需原因。
退貨可否用不想做原因,因為不想、不喜歡,這兩種才是退貨主要原因。但這兩原因是否接受?

玩機大師

機型
紅米手機Note
MIUI版本
MIUI5
私信
|
Bob_Fan 發表於 2015-9-22 11:09
其實有少少吾明,可退貨,但要原因。假如部機有機件問題,也可換機不需原因。
退貨可否用不想做原因,因為 ...

嘻嘻, 其實不想, 不喜歡做原因就是無條件退貨啦, 我問過小米客服, 佢答覆係香港不設"無條件退貨服務", 大陸先有, 又一中港大細超的行為, 雖則我買完機又想退貨, 我都有責任, 但作為消費者, 梗係想拎多D權益, 大陸有, 香港亦應有啦, 越黎越討厭香港小米作風

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
冰馬 發表於 2015-9-22 11:15
嘻嘻, 其實不想, 不喜歡做原因就是無條件退貨啦, 我問過小米客服, 佢答覆係香港不設"無條件退貨服務", 大 ...

退貨要有條件?咁就吾系服務。試問有咩野可做條件。在美國Wal-Mart 買野退貨,問有咩吾好,吾鐘意咯,如果鐘意,垃圾都吾會換啦。

玩機大師

機型
紅米手機Note
MIUI版本
MIUI5
私信
|
Bob_Fan 發表於 2015-9-22 11:52
退貨要有條件?咁就吾系服務。試問有咩野可做條件。在美國Wal-Mart 買野退貨,問有咩吾好,吾鐘意咯,如 ...

我話我未拆包裝, 可否退貨, 佢答覆係部手機有問題先可以退貨, 幾想答佢, 咁係咪我完好比返你哋就唔要, 我整壞佢你哋先肯收?

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
冰馬 發表於 2015-9-22 12:01
我話我未拆包裝, 可否退貨, 佢答覆係部手機有問題先可以退貨, 幾想答佢, 咁係咪我完好比返你哋就唔要, 我 ...

咪系咯,有問題,佢就話幫你check吓先,換部新比你好吾好。
駭客絕招,強力磁石,掃部機。 把部電話放入微波爐 10-15秒。
退返比佢,無痕損傷。(只可參考)

玩機大師

機型
紅米手機Note
MIUI版本
MIUI5
私信
|
Bob_Fan 發表於 2015-9-22 12:48
咪系咯,有問題,佢就話幫你check吓先,換部新比你好吾好。
駭客絕招,強力磁石,掃部機。 把部電話放入 ...

佢不仁, 我不義, 都幾好提議, 謝謝你

玩機狂人

機型
MIUI版本
私信
|
七天手機無條件退貨服務?可能收服務費手續嗎?
veda salon 黑店, veda salon 差, veda salon 好唔好, 黑店
veda salon 黑店, veda salon 差, veda salon 好唔好, 黑店