香港MIUI官方論壇

樓主: kawaiwai2007

玩機之王

機型
紅米手機Note
MIUI版本
V37.0
私信
|
小米偉哥 發表於 2015-11-9 18:28
不是用3 台, 我用緊SUN MOBILE

Sun Mobile 的 2G 通話訊號是後差的,
中國移動 2G 也一樣,但收到 3G 訊號通話是無問題的!  

玩機狂人

機型
MIUI版本
私信
|
whatsapp的確會無端端delay,要自己重新開過先至收到。
check過未改過任何野,設置都係開機自動啓動,
但就是會有時,我指係有時,間中,無端端自己不會啓動。

原因未明,只是現在習慣手動開whatsapp去解決這類問題。

這個問題無論miui6,或者7都有發生過。

玩機大師

機型
其它
MIUI版本
私信

MIUI V5I love MITU

|
最好快D有香港/國際ROM來下載, 試下會否解決問題

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
認為好用就唔好更新。 但我用碌2已經更新到7.O.7.O用咗3日無問題更新咗就慢慢研究

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
我部機 (國內版16G) 都有時會有對方聽唔到既問題。後來我發現係兩個mic唔知點解會掉轉咗,即係下面(主)同上面(副)反轉。你掉轉個電話講對方就聽到。呢個連錄音機app都有同一樣問題。我暫時都搵唔到解決辦法,一定要reboot。希望遲啲有fix啦!我用7.0.7.0穩定版

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
上下2個Mic都係收音 可能有一個有問題拎去維修

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
本草綱目 發表於 2015-11-4 18:28
更新到國內7後,手機競放5個零鐘出現冇聲,要重啟先得,另更7後冇法讀取中國移動香港咭?求解。 ...

我都係啊