香港MIUI官方論壇

玩機大師

機型
其它
MIUI版本
私信

MIUI V5I love MITU

廢廢廢,又一廢品出爐,最新國內MiUi8開發版WiFi改進係廢物

2564 18 |
| |
|
跳轉

Miui 8  6.7.7 個WiFi改後,設定入面不能再顯示所有WiFi列表,只顯示十一個,要不停ON/off個WiFi制先有机會(係有机會咋)出齊週邊的WiFi SSlD。我企係平時的商場,內有二三十個WiFi SSlD,原本有四/五個SSlD任意連上,現在不再顯示所有,我連條毛咩,再加上係通知個到又係連線有問題,平時好易連上網路,取到iP,現在也不能。

這個更新,直頭係WiFi中的極品,廢到冇朋友,直接反影出小米工程師的思考和檢測係豬頭豬腦,人頭都不如。

小米的MlUI就愈來愈差,真係永遠等等美好的事發生。
收藏 分享

玩機之王

機型
紅米手機/1S
MIUI版本
7.1.8.0
私信
|

開發版是給白老鼠吃的,要白老鼠吃過,看看反應再微調,才推出穩定版。若白老鼠吃後有過份激烈的反應,唯有換過一批白老鼠……

難聽、無奈,但確是現實!

資深內測組

機型
其它
MIUI版本
MIUI 5
私信

紅米Note 3 探索者紅米Note 3MIUI V5I love MITU

|
改進就梗係要意思啦,你唔鐘意反映囉,開發版就梗係有失誤啦,你唔比開發人員喺下個更新修復咩

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
以上兩位 Miui 7.5穩定版, 耗電嚴重如何解釋?
Miui 7.3 以飛線,開Wifi 開 BT 待機 5日 還剩餘有電。 Miui7.5 穩定 8小時 2X% ,咁叫咩?
以前人講 End user = Stable, 咁 Miui Stable 不等於 End user version. 小米系吾系自從聽左Jobs 講 "体驗"兩字偷工減料,少左一層對用戶,大家心理有數。開發人員修補漏動,我聽得多,但在穩定修補穩定,我真少聽。

玩機之王

機型
紅米手機/1S
MIUI版本
7.1.8.0
私信
|
我的耗電量屬正常,可用足一整天。

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
莫非鐵粉之心,自己無問題就等於全世界無問題嗎?

玩機之王

機型
紅米手機/1S
MIUI版本
7.1.8.0
私信
|
莫非你領野就全世界都要領野?

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
哈哈!我叫做反映喎,小米依家整識賣癈品,米粉可恥到講得出領野?笑話!授教啦Ching!可恥到無地自容。
兄台,你明吾明領野意思在充當米粉?因為米粉領野是應該,抵死?
另外Ching 我好明你受過小米因惠而幫小米講好說話,但做人有少少廉恥。

玩機之王

機型
紅米手機/1S
MIUI版本
7.1.8.0
私信
|
表達自己使用正常,就是沒有廉恥?一味唱衰,就很有廉恥?

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
我用咗小米機2年幾都無問題,你BOb一Fan在這裡不知道做什麽角飾,長期在這裡說小米的不是。