香港MIUI官方論壇

玩機達人

機型
MIUI版本
私信

[其他] 小米 MIX

2048 8 |
| |
|
跳轉
想請問下小米 MIX會否在香港發售??如會, 何時會推出??

收藏 分享

玩機大師

機型
其它
MIUI版本
私信
|
買國行機囉,,我都買咗.
http://hk.miui.com/thread-7170-1-1.html
新浪微博認証會員

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
其實有咩分別呢???

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
目前不会在香港上市,因为产能太低了,国内还没有满足,目前产能在10W台左右而已

玩機狂人

機型
其它
MIUI版本
私信
|
出香港版小米MIX全屏的話我一定買, 我要的規格係5" (單手操控) / 6G RAM (Android機RAM一定要大) / 64G ROM, 呢個規格6個月後賣HK$2,999應該可以有market... 我部小米NOTE到今年年中就會用了兩年, 想換新機呀!

資深內測組

機型
紅米手機Note
MIUI版本
私信

MIUI V5榮耀內測組I love MITU

|
akong18 發表於 2017-1-19 12:52
出香港版小米MIX全屏的話我一定買, 我要的規格係5" (單手操控) / 6G RAM (Android機RAM一定要大) / 64G ROM ...

呢部唔啱你。

呢部係6.4吋screen,你講嗰部應該係5s。

玩機狂人

機型
其它
MIUI版本
私信
|
EzraKn 發表於 2017-1-19 13:56
呢部唔啱你。

呢部係6.4吋screen,你講嗰部應該係5s。

係呀, 而家呢部我唔太啱, 所以咪建議小米出我講那規格, 連香港market可接受售價都考慮埋, 小米出啦! 不過仲要保持CPU Snapdragon835, 靚影相, 唔好將貨就價

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
對於小米手機,我已經徹底失望了,第一次購買紅米NOTE的手機到現在仍然很好用,
所以後面家人要換手機我也都幫他們買紅米NOTE系列,
結果紅米NOTE2用了半年,就出現過熱,耗電異常,換了新電池也一樣,接個電話而已不到2個小時就沒電,
因為維修站跟震旦行太遠,所以沒辦法送修,詢問客服可不可以自己寄到維修站也不行,
只好又新買了紅米NOTE3,結果用了2個月就出現一樣的問題,
想說換小米MAX看看,這次更誇張,買了一個月而已就突然黑屏開不了機,連充電都充不了,
連續3隻都出問題,客服也是一樣的回覆,我無法跑那麼遠送修,也不能自己寄送修,真是造成我很大的困擾,
建議要買小米跟紅米系列手機的買家三思.

已有 1 人評分   經驗 -2 理由  

查看全部評分

資深內測組

機型
紅米手機Note
MIUI版本
私信

MIUI V5榮耀內測組I love MITU

|
mi:1564522798 發表於 2017-1-23 10:44
對於小米手機,我已經徹底失望了,第一次購買紅米NOTE的手機到現在仍然很好用,
所以後面家人要換手機我也都幫 ...

唔使咁洗版嘅