香港MIUI官方論壇

玩機大師

機型
MIUI版本
私信

[求解] 小米5S/5SPlus 2.5D玻璃熒幕打磨不平導致玻璃貼貼合不全。

1289 8 |
| |
|
跳轉
@xdXDPan  
特登開新post俾你睇。 買完同S7edge一樣 ,貼玻璃貼會出問題
收藏 分享

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|
凡2.5D玻璃,不建議貼上保護貼。因為好快掉出嚟! 浪費金錢不如買個套套好一點。

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|
10Aiolia10 發表於 2017-2-19 00:16
凡2.5D玻璃,不建議貼上保護貼。因為好快掉出嚟! 浪費金錢不如買個套套好一點。 ...

iPhone也是2.5D玻璃熒幕,貼上玻璃貼是幾乎完美貼合的。淘寶貨30-50蚊那些benks  閃魔 已經非常唔錯 。小米是將貨就價打磨工序縮水啫,iPhone就做到好平

資深內測組

機型
其它
MIUI版本
MIUI 5
私信

紅米Note 3 探索者紅米Note 3MIUI V5I love MITU

|
iFungKP 發表於 2017-2-19 11:37
iPhone也是2.5D玻璃熒幕,貼上玻璃貼是幾乎完美貼合的。淘寶貨30-50蚊那些benks  閃魔 已經非常唔錯 。小 ...

其實通常iPhone的保護膜通常都係預細張咗少少,避開咗個2.5D位

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|
DanielSururu 發表於 2017-2-19 12:38
其實通常iPhone的保護膜通常都係預細張咗少少,避開咗個2.5D位

加下唔系2.5D邊緣問題。 系個Mon整體唔平。 打磨不平均所致。 基本每部5S /5Splus 貼玻璃貼都好肉酸 。而iPhone 三星S7全都是2.5D貼玻璃貼又冇這些問題。 現在不是2.5D位不能覆蓋, 是2.5D 往中心的位置不平

資深內測組

機型
其它
MIUI版本
MIUI 5
私信

紅米Note 3 探索者紅米Note 3MIUI V5I love MITU

|
iFungKP 發表於 2017-2-19 18:15
加下唔系2.5D邊緣問題。 系個Mon整體唔平。 打磨不平均所致。 基本每部5S /5Splus 貼玻璃貼都好肉酸 。而 ...

我屋企人部Note 4(啊...Sor,係Samsung Galaxy Note 4)貼Mon貼都係條邊有問題啦

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|
DanielSururu 發表於 2017-2-19 23:01
我屋企人部Note 4(啊...Sor,係Samsung Galaxy Note 4)貼Mon貼都係條邊有問題啦

但系S7 iPhone6开始就冇喔····

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
在官網訂原裝的吧,不過不是9H硬度,只是3H,不過都夠用。

玩機狂人

機型
MIUI版本
私信
|
奇,我係咪買左假野?點解我無呢個問題?
同時,iphone幾錢小米幾錢?去街邊食野話污糟無冷氣人地大酒店冷氣好涼一樣