香港MIUI官方論壇

玩機狂人

機型
MIUI版本
私信

請問如果唔覺意UP 咗D 有伏的更新可以點做呢?

527 4 |
| |
|
跳轉
話說部 4i 唔少心UP 咗個 8.2.2.0 之後死咗一半,所有同GOOGLE 有關的APPS 都開唔到。
仲不時彈個GOOGLE PLAY 已停止的BOX 出來,開機果陣會彈十幾個,要逐個CLOSE 先用到部機。

已經成個星期但未有官方UPDATE,英文forum 果邊都有唔少人中咗招。
請問有乜簡易方法可以還原呢?

其實而家小米發生乜事呢?係呢度都不時聽到 D 伏到爆的UPDATE 出現。
紅米1年代,真心覺得個MIUI 好用,而家,真係無眼睇。

部4i 都差唔多要換,但而家先來搞D 咁嘢,叫人點有信心繼續買你D 機呢?
收藏 分享

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|
GOOGLE 有關的APPS到手機設定內、更多應用、已下載內一個個刪除更新

玩機小白

機型
MIUI版本
私信
|
本人4i用家up左8.2.2 .... 暫時未見問題 .... 不過都有d worry, 早知冇乜事就唔up啦

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
4I 剛出時,個Miui都有問題。(即所講軟件) ,部機都差吾多18個月,就算當時driver 同硬件問題,都應該優化完成。到今時今日仍然有問題。 我會 1. 即換機,有咩好諗,脫苦海為先。 2. Root 機刷第三方 Rom。 雖然第三方一定吾及官方好。 但 Miui 死人廣告,一個廣告都煩,可能可設定關掉,但有心學去關,不如學刷機。
第三方最少會試會將就。

玩機狂人

機型
MIUI版本
私信
|
412777291 發表於 2017-2-22 11:48
本人4i用家up左8.2.2 .... 暫時未見問題 .... 不過都有d worry, 早知冇乜事就唔up啦 ...

咁你好彩了,你係 16GB 定 32GB?
同埋係幾時UP 的?