香港MIUI官方論壇

玩機達人

機型
MIUI版本
私信

我的小米4i Google play 停止了服務,請問有什麽方法修好?

836 7 |
| |
|
跳轉
我的小米4i Google play 停止了服務,請問有什麽方法修好?
收藏 分享1

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
輕則Google play 版本沖突, 重則Miui 版本自身問題。
前題假使你Miui升級前冇問題。重系國際版!
1. 去 Apps 清下 Google play 緩衝、
2. 如果吾得可以uninstall 埋個 google play,原則上國際版系升面,
3. uninstall 後會去到原始版,然後會自動升級。
以上系分開三件事,吾我一次過。

呢三樣都吾得,咁downgrade 反之前可以Miui版本

玩機狂人

機型
MIUI版本
私信
|
請問DOWNGRADE 係唔係同 UPDATE 一樣咁做?
DOWNLOAD 返個 ROM 落部機再FLASH 就得?

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
tp3802 發表於 2017-2-17 14:46
請問DOWNGRADE 係唔係同 UPDATE 一樣咁做?
DOWNLOAD 返個 ROM 落部機再FLASH 就得?

吾一定,要上網搵資料,某些機只可升,不可降,如果降可能比升煩得多。因為官家會玩 bootloader!
切記先搵資料再降!

玩機狂人

機型
MIUI版本
私信
|
謝謝,咁複雜我投降了。

英文果邊話今日有新UPDATE,希望快D 有官方 ROM 解決。

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
之前好地地, upgrade 左 8.2 之後就用唔到google play.
完全無辦法.

玩機狂人

機型
MIUI版本
私信
|
已經成個月,所有apps更新唔到同好多apps用唔到都算。最衰係連收sms都有問題。驗證sms全部收唔到,死得!
又話又更新出緊,一路都無。咁大的bugs可以咁耐都搞唔到,真係好失望。

玩機狂人

機型
MIUI版本
私信
|
我弟弟用max兩日前決定放棄miui,改投lineageos懷抱,之前apple music要用apk先裝到,而家直接play store就裝到,打real racing 3有明顯改善,只間中疾一疾,不像miui會經常疾!