香港MIUI官方論壇

玩機達人

機型
MIUI版本
私信

屏幕維修一肚氣

2097 3 |
| |
|
跳轉

唔小心跌爆咗個mon去沙田維修先報咗價$560我話ok,第二晚call返我話師傅check完發現底板氧化可能入過水換埋底板要$2500咁我話部機買返嚟都係$2999唔會比2千幾蚊修理叫佢整返個mon就可以了,點知佢話check到有事一定要换埋底板唔可以只換mon......就係咁就有件電子垃圾放咗係屋企, 比錢都唔整得真係比小米吹脹......保養期內人為 損壞要俾錢整冇問題但畀錢都唔肯整就離譜啲
收藏 分享

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|

論壇出哂名啦,唔理你要整乜,都話底板有問題,整就要換埋底板.換電都要換埋底板先幫伙換.

上深圳華強北問下,幾百應該整得.
或問下 https://hk.carousell.com/p/%E6%A ... %2F&ref_sId=8728769

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
咁我好彩D,我都係咁,但係佢半個多小時已換左俾我

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|

去大6 小米官方維修整  只需要俾換Mon錢, (本人去過,冇咁搵笨7 , 換電池都只系100 , 建議你換埋)
香港的維修部 是呃錢的,(佢話check到有事一定要换埋底板唔可以只換壞的) ,不是只有你中伏。乜都話壞底板, 乜問題都話底板壞 好似手機只有底板咁, D論壇版主仲低能, 刷ROM又話睇底板 , 我X 乜電腦嘅核心系底板咩? 冇CPU你玩條鐵