香港MIUI官方論壇

玩機達人

機型
MIUI版本
私信

不要再買小米手機

1007 10 |
| |
|
跳轉
買了小米6,換了一次還是同樣的問題,都等了6天了,還是一點消息都沒有,這就是小米所謂的效率?
收藏 分享

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
真係差到不得了.

玩機之王

機型
紅米手機/1S
MIUI版本
7.1.8.0
私信
|
樓主同一標題、同一內容已重帖共3,卻毫無新意。留言睇下有乜發展先...

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
小米手機我買了4部,3年幾前買了2部水貨,小米之家開張後買了2部港貨,都未壞過,不会買其他手機了。

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|
我部紅米note2用了2年,在香港賣的水貨32G,非常好用,等壞了也會買小米手機,平,靚,正。

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
垃圾小米6 未到一個月壞主板,最快要2個星期。

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
你中頭奖了,不過好过其他牌子手机会爆炸。

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
我之前因為貪平買過小米4...後尾發現問題不斷,多廣告,成日無緣無故重新開機或者死機唔講,好多軟件都兼容唔到,系統做得好差...舊年我換咗華為P9,發現華為個系統用落好舒服,唔洗刷機已經咩app都用到,用咗年幾一直都好流暢未死過機,雙攝像頭都好多玩法而且影啲相好靚...早排見到小米6咁紅,好似幾靚咁又吹到咁勁我又買咗小米6......先唔講系統,淨個雙攝都輸P9幾條街,其他都唔想講。我都覺得冇必要再因為平戈少少揀小米。

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|
MolkSou 發表於 2017-10-6 06:15
我之前因為貪平買過小米4...後尾發現問題不斷,多廣告,成日無緣無故重新開機或者死機唔講,好多軟件都兼容 ...

買得華為 基本用功能機就夠用嘅啦。 使乜講咁多。 華為=垃圾 大6人都咁講。
4000-5000用一年必疾。

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
iFungKP 發表於 2017-10-7 10:40
買得華為 基本用功能機就夠用嘅啦。 使乜講咁多。 華為=垃圾 大6人都咁講。
4000-5000用一年必疾。  ...

起碼我成班同事好多都用緊華為,個個都滿意,我同事用咗成年華為啲機話好流暢先推薦我買,我自己買完用咗年半,印象中未疾過,唔好下下聽人講,人哋夠話國產貨會爆炸你又買小米?大陸都大把人話蘋果三星垃圾,有錢咪一樣要買...自己用過先比意見啦大哥