香港MIUI官方論壇

玩機達人

機型
MIUI版本
私信

[求解] 10号来港,小米之家能买到A1么?

95341 38 |
| |
|
跳轉
念叨已久的google干儿子,双卡!不买不行~
收藏 分享

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|
沒保修的, 你還是去大陸小米之家買吧。 小米保修還是必須的。 我的運動藍牙耳機30天壞了,剛去換新。
其實就是小米5X而已 遲早給你刷原生Android系統

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
iFungKP 發表於 2017-9-7 13:26
沒保修的, 你還是去大陸小米之家買吧。 小米保修還是必須的。 我的運動藍牙耳機30天壞了,剛去換新。
其實 ...

官方绝对不会给包的,想喝茶么?

資深內測組

機型
其它
MIUI版本
MIUI 5
私信

紅米Note 3 探索者紅米Note 3MIUI V5I love MITU

|
iFungKP 發表於 2017-9-7 13:26
其實 ...

5X同A1底板唔同,唔可以互刷的

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|
DanielSururu 發表於 2017-9-7 13:32
5X同A1底板唔同,唔可以互刷的

你啱 我家里的舊手機 三星note3 LGG3 全部刷過MIUI,flyme. 也刷過CM。
我唔明白點解官網維修人員可以講出一個超白癡嘅問題耍客戶。
我前天去小米沙田售後中心換運動藍牙耳機。在我前面用水貨機阻住我嘅客戶俾小米員工也用底板唔同不能互刷 中國miui和國際MIUI講L到MIUI好似唔系 Android咁。
而咁啱我又識得點刷喔, 抵死到啊!
明明 ROM系認CPU , 你班友仔就講底板唔比刷ROM , 你搞笑啊? 仲版主
如果系紅米那些MTK嘅底板刷高通底板就唔得, 強刷可能會冇信號。 屌 兩個都係625 求其亂刷都得啊。 唔識建議少出聲。
我幫個friend部三星S7edge刷咗flyme喔  flyme直頭冇高通CPU嘅適配

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|
围观の群众 發表於 2017-9-7 13:32
官方绝对不会给包的,想喝茶么?

好難說。 小米都是找一個個人發第三方手機適配包的。  況且你會在中國玩Google 你還在乎ROM包嗎?

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
iFungKP 發表於 2017-9-7 13:41
好難說。 小米都是找一個個人發第三方手機適配包的。  況且你會在中國玩Google 你還在乎ROM包嗎?  ...

$$已经够折腾了也,rom不想搞了,再说国行5x不是大猩猩玻璃的,镜头好像也不一样?直接买a1省心

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|
围观の群众 發表於 2017-9-7 13:53
$$已经够折腾了也,rom不想搞了,再说国行5x不是大猩猩玻璃的,镜头好像也不一样?直接买a1省心 ...

建議買小米6 香港直接打9折 在CSL  現貨呢。  A1坑 。、我可以好肯定告訴你,A1=小米5X 參數是一樣的。 就搭載OS不同而已。
A1在大陸肯定不保修。 Google也未必可以用, 因為X墻需要root原生的Android小米未必幫你開root。
全部都是大猩猩玻璃的。 問題是第幾代而已。
S8用第五代 LGG6 用第三代 小米估計也是第三代。 米6可能是第四代。

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
iFungKP 發表於 2017-9-7 13:57
建議買小米6 香港直接打9折 在CSL  現貨呢。  A1坑 。、我可以好肯定告訴你,A1=小米5X 參數是一樣的。 就 ...

……x墙跟root有什么关系?$$随便用的好不

iFungKP X墙Apps需要root权限。  發表於 2017-9-7 16:38

資深內測組

機型
其它
MIUI版本
MIUI 5
私信

紅米Note 3 探索者紅米Note 3MIUI V5I love MITU

|
相機唔同囉好冇?
https://youtu.be/tyTWrnN9yfQ
自己睇啦,既然認CPU嘅咁下次你刷5s Plus個ROM入Note 2好冇?

iFungKP 相機優化唔同, note2 單攝 , 5Splus雙攝。 個ROM代碼寫入唔同, 如果比你亂刷可能會造成相機使用唔到。 小米鎖bootload 唔比你刷其他,跨ROM刷機系認CPU  發表於 2017-9-7 16:41