香港MIUI官方論壇

玩機達人

機型
MIUI版本
私信

Amazfit 運動手錶 青春版, 功能令人失望

365 8 |
| |
|
跳轉
剛買了一隻 Amazfit 運動手錶 青春版, 試用了半天就發現了手錶很低能的, 心律檢測,只能在運行4種運動模式時, 才會自動檢測心律. 如不在運行4種運動模式時檢測心律, 就要自行手動按入去狀態才會檢測心律. 極之低能!

在坐著時, 是不會自動檢測心律的, 開啟了「
久坐提醒」, 坐了幾小時也沒有提醒的,

那麼如果使用者坐在客廳, 突然心跳加快, 或者減慢, 甚至停頓,  這個手錶不會知道的.
真是很失敗呀!

收藏 分享

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
嘩!你咁都要投訴,應該早多半年入手, 保證你叫絕,地圖偏差,天氣問號,幾個內置錶面,純兒童玩具錶,依家幾好,都系無樣準,只有時間最準。
呢隻錶,計步要打 九折 (我羅Gear對過,都用 其它Android wear對過), 心跳 信吾信好呢, 有心臟病就吾好依賴,GPS 偏差少左,半年前相差成K, 依傢望到都安慰,重投咩訴。 好彩有小米,如果無,華米個天氣只得問號。
呢集錶最讚都係耐力持久,因為越方越清,吾駛用背光,45日系日常。不過如果你真系半年前入手,最小覺得廠商有小小進步同良心。

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
睇來你已經中招了

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
又吾可以咁講,我轉左IOS, 除水果自己隻錶,其他全部半生熟,反觀依家,青春比Android Ware 在IOS好用,反正侍機長,有小小色,無咁單調。

玩機狂人

機型
MIUI版本
私信
|
一分錢一分貨,算係咁啦。唔通你想咁的價錢買Apple Watch 的功能,能夠連續監測心跳,仲會自動幫你報警去救你?

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
咁即係買小米手錶, 沒有期望, 就不會失望了

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
係,所有國內品牌都係,正如你買左超現代產品,其他品牌可能有後續力,但國內品牌係好少會有。國內產品後續只向錢看,正如miui開始都幾清,但越來越多不必要植入式。

玩機大師

機型
紅米手機Note
MIUI版本
MIUI5
私信
|
24小時檢測心率功能, 華米手錶青春版, 昨天正式登場啦, 算係咁啦, 都有誠意改進

玩機狂人

機型
MIUI版本
私信
|
只要你持著必中伏的心態,你便不會埋怨青春手錶。
況且,一分錢一分貨。當初是沒有人逼你去入手它的