香港MIUI官方論壇

玩機達人

機型
MIUI版本
私信

[求解] [紅米5] whatsapp同人錄音勁細聲,

1636 3 |
| |
|
跳轉
[紅米5] whatsapp同人錄音勁細聲,已經講到好大聲,但都係好細聲。
懷疑雙mic出事,用3.5mm耳機附近個mic又得,可以點解決........
收藏 分享

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|

硬件問題冇得解決 。收音mic小米應該是縮水的。 你仲要買最怕嘅型號  ,iPhone做緊接近1萬 佢唔得你去Apple屌9 佢系冇問題的。
建議在乎mic嘅話 考慮Nokia人地賣點就是個 mic。 我個3000旗艦小米也是mic收音細聲。  所以你去整都冇用嘅啦。 本身系縮水位 ,聽歌好一般添

玩機小白

機型
MIUI版本
私信
|
iFungKP 發表於 2018-5-24 19:16
硬件問題冇得解決 。收音mic小米應該是縮水的。 你仲要買最怕嘅型號  ,iPhone做緊接近1萬 佢唔得你去Apple ...

細聲,個別機問題嗎?
聽歌點解一般?

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|
r迷 發表於 2018-8-3 15:09
細聲,個別機問題嗎?
聽歌點解一般?

7000蚊嘅機聽歌都一般。  你到底對音樂追求有幾高 ? 1000蚊以上耳機你有幾幅?我自己去試S9+ 接我個森海入耳式耳機推唔郁 ,比較細聲。 我自己部S8+都係細 不過三星note3又好大聲。
所以睇當代機有冇縮水。
冇錢唔好話自己 識品鑒音樂。用手機聽音樂多9余嘅。 你買得紅米就唔好咁多要求啦。 求其一副聽得落嘅耳機都貴過紅米

最簡單嘅解決方法買個500-600左右fujitsu或者pioneer 真無線藍牙耳機.咁就可以無視手機推力