香港MIUI官方論壇

玩機大師

機型
MIUI版本
私信

[資訊] 小啊!小米沙田售后是黑店!

879 6 |
| |
|
跳轉

壞Mon, 要check機。 點L知check機一定要收費 100蚊一次。 我小, 你個保修有乜L用??? 未知壞未壞先收費? 大6小米售後都冇咁仆街,
人地換Mon只收人工費唔收check機費, check機免費的。(本人親自試過,上一部備用小米手機4,個外框脫落小小,去售後 免費幫我換Mon ,所以先繼續有信心再買比父母用, 加下父母都是小米 其中一部小米max2 已經收皮 暫時報價500整, )
總之小米在香港是幾乎等於冇售後的, 壞機去整 先俾100 。(大6是收手工費,真係有手工換零件才計手工費。)
比L咗 機和錢,冇得即日law走 (大6系2小時度就整好)。以後大家買小米買水機就得 。 反正都冇售後服務 ,維修仲要去兩次。以為大家好L得閒咁。
以前備用機 系大陸版本小米四 個Mon有事去深圳售後 2小時 屬於品質問題 免費搞掂。
仲唔使系度等 我落去行街嘆咖啡 完再上去就係。 真係仆街
對小米嘅產品已經冇曬信心, 品質唔掂 ,S8+先5000 ,小米mix2S要4000 , 差一千 人地有品牌耳機 人地有業界最好嘅Mon,人地有影相 錄像都比小米好嘅技術。 真係小,本來仲想入米7 入條鐵, 賣咁貴 ,品質唔得。 冇售後 ,未check機先收費, 冇L壞都要比100蚊。
全系列機型  聽歌推力真的低 開到最大聲 系街度是聽到環境音的。 mix2S都系咁 試過真機插有線耳機。

個小米藍牙運動耳機 20日就X唔入電 已經去過一次沙田售後。
加下D線脫皮 隨時斷。 我小 !人地大品牌先貴100。小米運動藍牙耳機 手機一放褲袋 或者離開3M就斷線 和疾機。
昨天剛換一款 日本品牌的真無線   隔開2度墻都冇疾 信號超好超問題

收藏 分享

資深內測組

機型
其它
MIUI版本
MIUI 5
私信

紅米Note 3 探索者紅米Note 3MIUI V5I love MITU

|
我上去只係收維修時人工費喎

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
仲有保養?要收人工費?

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|
tongtongchan 發表於 2018-5-26 16:34
仲有保養?要收人工費?

總之就係冇售後服務啦樓上條L樣系小米員工經常小9D投訴人士。

資深內測組

機型
其它
MIUI版本
MIUI 5
私信

紅米Note 3 探索者紅米Note 3MIUI V5I love MITU

|
iFungKP 發表於 2018-6-2 00:57
總之就係冇售後服務啦樓上條L樣系小米員工經常小9D投訴人士。

係啊係啊,講真話就話係員工啊,咁全世界大把員工喇

玩機之王

機型
MIUI版本
私信
|
其實就系呢的PK, 你幫佢公司解答下新手,話佢公司有問題要改善,佢小玩家話 on 9。
其實老玩家點解要幫新手啵,重要介紹比你親戚朋友話小米好?
身為老玩家,吾笑班新手,白痴貪平買小米吾知死,真系對吾住自己。

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
 樓主| 發表於 7 天前
|
Bob_Fan 發表於 2018-6-9 11:33
其實就系呢的PK, 你幫佢公司解答下新手,話佢公司有問題要改善,佢小玩家話 on 9。
其實老玩家點解要幫新手 ...

問題這個 DanielSururu 兩年前已经小过我一次。  你都系這個論壇老玩家啦。
這個DanielSururu仲要負責發佈官方ROM刷機包嘅 自己現象係咪員工law。
我個人系支持小米嘅, 不過真係要提升下品質。 我要買手機俾父母的。
一次買3部iPhone X 真係會吃力。 我父母就唔識用手機,求其整部唔疾就OK 。
小米D機系要2500HKD以上品質先OK  紅米好容易壞。個人認為最穩陣系小米數字旗艦。我買過比老豆跌20次冇事, 當然帶套和玻璃Mon貼mix2S太貴啦 , 我玩過體驗機 ,屬於還好水準, 接有線耳機音質好一般。 影相有提示 還是不如iPhone 三叔旗艦。電池太細續航都一般本來MIUIHK版冇AD 加下連Facebook AD都有
錄像因為技術原因當然好一般 沒60FPS4K
直接+1000買三叔S系列好過