香港MIUI官方論壇

玩機達人

機型
MIUI版本
私信

非常失敗的服務

2128 4 |
| |
|
跳轉
香港下單一天發貨, 結果是下單第三天還沒有發貨,
不是未送貨, 而是根本未出貨.

客服只說: "請你耐心等候...."

那我說什麼好...........操旦

無定期 無日期 無了期 ?

收藏 分享

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|

昨日下午問候完出貨問題, 今天收到機又發現第二個問題.
我訂金色6g+128g
收機都係金色, 不過係玫瑰金, 即係粉金色
如果有心自用的係金色的(黃金色)就要有心理準備.........失望

好彩我係買比個女人用, 唔係自用, 如果唔係, 男人老狗用部粉紅色機, 唔比人笑死就怪.
再有就係, 哏機有透明保護套, 但係冇貼幕, 所以, 買小米8的記得另外買貼幕.

即係話我又要再買貼幕, 唔够150大元, 就要再比運費咁囉.

再要補充一下, 部手機的插頭位一個, 即係用耳機就唔可以叉電, 個插頭又唔係iphone頭, 係大陸通用的插頭, (同三星, sony, lg....的插頭唔用)
有提供耳機轉換頭, 但係小米冇配套合用插的耳機, 必須加轉換頭, 所以......又係煩.

玩機大師

機型
MIUI版本
私信
|
小米8 話就話似iPhone X 的設計,其實差好遠。
例如:沒有無線充電,沒有防水,沒有3D 掃描面孔去解鎖金融類的App,很多 App 沒有適配 M字額,引致部份App 頂端的文字被 遮擋了。

玩機達人

機型
MIUI版本
私信
|
佢個面孔好流,我啲 friend 試影我相解鎖,真係比佢地玩玩吓解左,如果用來解錢包app都幾得人驚

資深內測組

機型
其它
MIUI版本
MIUI 5
私信

紅米Note 3 探索者紅米Note 3MIUI V5I love MITU

|
wetvwet 發表於 2018-7-13 12:12
昨日下午問候完出貨問題, 今天收到機又發現第二個問題.
我訂金色6g+128g
收機都係金色, 不過係玫瑰金, 即係 ...

其實你講嘅嘢小米網都有寫,至於耳機你可以買小米降噪耳機Type C版